Picture of Stephan van Rooden

Stephan van Rooden

Believing it’s possible is half the battle

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Spreken in het openbaar is een kunst. Het is een vak waar je veel voor moet oefenen en veel voorbereiding voor nodig is. Een van de ergste vormen van public speaking, naast de toast van de net iets te dronken oom op een bruiloft, is als een manager de microfoon pakt.

Een mededeling doen is geen kunst. Een verhaal oplezen wat je net daarvoor in de vorm van een powerpoint presentatie het opgetekend telt al helemaal niet mee. Maar weinig managers zijn in staat om slechts met een enkel papiertje met korte krabbels een motiverend verhaal over te brengen.

Dit jaar zal het voor veel bedrijven nog een moeilijk jaar worden, dus probeert management Nederland haar medewerkers een hart onder de riem te steken. Proberen want de uitwerking is meestal beroerd.

“Ik durf te wedden dat de komende jaren een stuk beter zullen worden. Ik verlies meestal maar ik hoop dat het lukt”

En dan gaat iedereen natuurlijk geweldig gemotiveerd aan het werk.

“Er zit veel potentie in deze organisatie, dit moeten we op een of andere benutten”

Op een of andere manier?!? Je zou van een manager verwachten dat deze een visie heeft, een plan om de rest naartoe te brengen. Het hoeft geen goed plan te zijn maar het is in ieder geval een keuze.

Hoe dan wel?

Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding. Maar blijf bij jezelf, vertel een verhaal dat eigen is en vooral niet ingestudeerd (dat is namelijk geen voorbereiding!). Ben je geen spreker, geen verhalenverteller, hou het dan vooral kort en daar waar het op staat PUNT.

 

More to explore

The autonomy and alignment experiment

See how people react when given a simple task with a combination of high or low autonomy and alignment. How does this make them feel? And how do they experience this?

Een e-mail is geen communicatie!

De personen die roepen: we moeten beter communiceren hebben vaak zelf nog de grootste uitdaging in hun communicatie. Ronduit roepen dat iets