Picture of Stephan van Rooden

Stephan van Rooden

De nieuwe Scrum Guide!

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Ik zou helemaal niet verbaasd moeten zijn dat een framework dat permanente verbetering nastreeft eens in de zoveel tijd zelf met een update komt. Ik had er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan. Maar er komt een nieuwe scrum guide aan!

[tweet https://twitter.com/jeffsutherland/status/344873014808178688]

Het was inderdaad een beetje naïef van mij dat ik dit niet zag aankomen. Ik leur in mijn map dit document altijd met me mee. Gewoon als naslag werk of om simpelweg mee te wapperen om een onzinnige discussie dood te slaan. Dit natuurlijk figuurlijk want het document telt slechts 16 pagina’s dus iemand bezeren of dodelijk verwonden zit er niet in.

Ik heb geen idee wat er in het document zal staan. Of het schrikbarend anders is en alle scrum masters en product owners acuut opnieuw op cursus moeten. Ik verwacht het niet.

Hoe verbeter je nu precies een aanpak en gedachtegoed dat al zo lichtgewicht is en zichzelf al zo heeft bewezen? Wat kan er nu nog anders of beter worden opgeschreven?

Wat ik kan begrijpen is dat er enkele woorden zullen worden gerept over de ingewikkelde rol van de product owner of een zin wordt besteed aan het UI/UX aspect in software ontwikkeling.

Maar ik kan mij ook voorstellen dat nu grotere organisaties scrum omarmen er iets zal worden gezegd over het gebruik van scrum in grote organisaties met meerdere teams die aan één product werken.

Misschien heet het development team wel geen development team meer omdat dit bij bijvoorbeeld business analisten voor verwarring zorgt.

Wellicht zijn er organisaties wel klaar voor ‘the next level’ en staat er iets in over het ontwikkelpad van een team of organisatie. Zeg maar…beyond scrum!

Genoeg mogelijkheden en kansen…spannend!

More to explore

Product Owner on a holiday!

As a Product Owner you have one of the most challenging roles in the Scrum Framework. However, even Product Owners have a

Als muziek in de oren

Als fanatiek gebruiker van online muziekdienst Spotify was ik blij verrast dat Spotify Agile software ontwikkeling volledig heeft omarmt. Een geweldig artikel